Boşanma Avukatları
Boşanma Avukatları
Eşler arasında yaşanan çeşitli anlaşmazlıklar, evliliklerin bitirilmesine neden olabiliyor. Medeni hukuka göre eşler arası evlilik sözleşmesinin bitirilmesi için boşanma davaları açılabiliyor. Boşanma avukatları, boşanma dava dilekçesi hazırlaması ve dava açılması süreçlerini takip ediyor. Anlaşmalı boşanma avukatı çiftler arasında mal paylaşımı ve hakların korunması için çalışmalar yapıyor. Her iki taraf kendi özgür iradeleri ile boşanmaya karar verdiklerinde ve aralarında anlaşarak evliliklerine son verebiliyor. Boşanmanın gerçekleşebilmesi için anlaşmalı boşanma davasının açılması gerekiyor.
Anlaşmalı Boşanma Protokolü
Anlaşmalı boşanma davalarında, anlaşmalı boşanma protokolü kullanılıyor. Bu protokol, boşanma davalarında hukuki sonuçların düzenlenmesini sağlıyor ve her iki eş tarafından imzalanarak hazırlanıyor. Çekişmeli boşanma avukatı eşler arasında anlaşma olamadığı zaman eşlerden birisi adına işlerin yürütülmesini ve takip edilmesini sağlar.
Anlaşmalı boşanma davaları, düzenlenen protokol sayesinde çoğu zaman tek mahkemede sonuçlanabiliyor. Boşanma davasının anlaşmalı olarak açılabilmesi için evliliğin en az 1 yıl sürmüş olması gerekiyor. Anlaşmalı boşanma protokolünü hazırlayan avukatlar, boşanma aşaması ve sonuçlarının nasıl olacağını belirler ve bunu aile mahkemelerine sunarlar. Boşanma davaları, hazırlanan protokolün içeriğine ve tarafların iradelerine göre sonuçlandırılır.
Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi
En iyi boşanma avukatı arayışında olanlar, boşanma davalarının açılmasını ve kısa sürede sonuçlandırılmasını istiyor. Boşanma dilekçelerini hazırlayacak olanlar avukat yardımı aldığında, boşanmadan kaynaklanan tüm haklarının en iyi şekilde korunmasını sağlayacaktır. Anlaşmalı boşanma dilekçesinin hazırlanabilmesi için gerekli olan şartlar şunlardır:
- Evliliğin en az 1 yıldan fazla olması,
- Her iki tarafında anlaşmış olması gerekiyor,
- Taraflar arasında herhangi bir konuda çekişme olmaması,
Anlaşmalı boşanma dava dilekçeleri hazırlanırken, çiftler arasında yapılan protokolünde hazırlanması gerekiyor. Hazırlanan dilekçe örneğinde, taraflara ait tüm bilgiler yer alıyor ve boşanmanın anlaşmalı olarak yapıldığın belirtilmesi gerekiyor. Anlaşmalı boşanma dilekçelerinde, boşanma sonrası ortaya çıkacak olan mali sonuçlar, hukuki durumlar ve çocukların kime verileceği gibi tüm hususlar belirtiliyor. Tarafların anlaşması ile kişisel ilişkilerin nasıl devam edeceği ve verilecek nafaka durumları da detaylı olarak belirtiliyor.
Boşanma Dilekçesi Örneği
Boşanma dilekçeleri, anlaşmalı ve çekişmeli boşanmalar için farklı hazırlanabiliyor. Boşanmaya karar verenler, dilekçelerini, nöbetçi aile mahkemelerine verirler.
Boşanma dilekçesi örneğinde yer alan bölümler şunlardır:
- Davacı,
- Vekili,
- Davalı,
- Konu,
- Açıklamalar,
Açıklama bölümüne, boşanma nedenleri yazılır ve talepler belirtilir. Davanın açılabilmesi için dilekçe hazırlamak için örnek dilekçeleri kullanabilir ya da boşanma avukatlarından yardım alabilirsiniz. Boşanma dilekçeleri altına, davacı ya da davacı vekilleri imza atıyor. Anlaşmalı boşanma davası dilekçelerinde, 1. taraf ve 2. taraf olarak eşlerin bilgileri yazılır.
Açıklamalar bölümüne, hangi konularda hangi anlaşmaların yapıldığı belirtiliyor. Anlaşma protokolünü hazırlayanlar, dilekçe ekinde protokolü belgesinin olduğunu belirtir ve dilekçe ile birlikte mahkemeye sunar. Boşanma avukatları, dilekçelerini hazırlarken, vekili olduğu tarafın tüm hukuki haklarını gözetler.